menu Despre noi Politica Viziune Parteneri Recomandari Servicii Produse Certificari Evolutia financiara a societatii Contact

Reciclare mase plastice

english

Cu toate ca unele mase plastice par a fi identice, in realitate sunt grupe de materiale diferite cu o structura moleculara diferita. Activitatea de reciclare mase plastice depinde de procesul de a le separa pe fiecare in parte. Utilizarea materialelor plastice prezinta probleme de identificare, separare si decontaminare.

Spectrometrul este una din tehnicile utilizate pentru a asigura precizia identificarii acestor materiale care, dupa procesare, sunt deseori folosite in manufacturarea echipamentelor electronice si electrice noi.

Activitatea de reciclare mase plastice reprezinta cea mai mare provocare in realizarea economica privind colectarea de material suficient segregat pentru a face reciclarea viabila.

Costul de colectare a materialelor in cantitati mici de la o multitudine de surse este principalul obstacol in dinamizarea progresului de reciclare a multor polimeri. In unele tari, politicile administrative isi asuma o mare responsabilitate in recuperarea de ambalaje si alte produse. Aceasta "responsabilitate" presupune dezvoltarea procesului de reciclare mase plastice prin acoperirea unor elemente ale costurilor comerciale traditionale - initial prin manufacturare si distribuire, si in final de catre consumator prin preturile de productie usor crescute.

Activitatea de reciclare mase plastice a diferitelor tipuri de plastic prezinta o problema in ceea ce priveste incompatibilitatea polimerilor. Introducerea asa - numitilor " compatibilizatori" care creaza stabilitate polimerica intre legaturile dintre structura diferita a moleculelor, faciliteaza utilizarea de combinatii. Compatibilizatorii pot face deja posibila producerea unui tip de aliaje de plastic din materiale de calitate inferioara.

Exista sapte tipuri diferite de materiale plastice. In vederea realizarii unui corect proces de reciclare mase plastice puteti determina tipul plasticului privind aproape in partea de jos a recipientului. Acest numar corespunde gradului materialului din plastic. Gruparea separata pe tip de material este obligatorie inainte de a recicla.

Cele mai des intalnite tipuri sunt:
  • PET( polietilen tereftalat)
  • HDPE ( polietilena de inalta densitate)
  • PVC ( policlorura de vinilin)
  • LDPE ( polietilena de joasa densitate)
  • PP ( polipropilena)
  • PS (polistiren)

Activitatea de reciclare mase plastice este importanta din punct de vedere al conservarii resurselor de titei. În tarile Uniunii Europene circa 60 % din totalul deşeurilor de mase plastice colectate sunt valorificate energetic.

Argumentele care pledeaza in favoarea utilizarii acestora ca inlocuitor de combustibil conventional se refera la :
  • puterea calorifica mare - compatibila cu cea a carbunilor superiori ;
  • costuri mari de reciclare - atunci cand deseurile de mase plastice nu sunt selectate direct de la sursa si ajung in gunoiul menajer sau cand acestea provin din ambalajele alimentare cu un grad mare de impurificare;
  • sunt deseuri nebiodegradabile si ca urmare din punct de vedere al mediului acestea trebuie eliminate;
© 2014 Ecoplast Industries Group
site valid XHTML 1.0 | CSS 2.1 valid